top of page

Генератори, кисневі станції, запас пального: до відімкнень світла готові (ВІДЕО)

У Закарпатському центрі нейрохірургії та неврології продовжують готуватися до зими. Мають три генератори, запас пального та дві кисневі станції. Про це Суспільному розповіла завідувачка господарства медзакладу Іванна Чуба.


За словами Іванни Чуби, для опалення приміщення Закарпатського центру нейрохірургії та неврології є газова котельня та котельня електрична. Також медзаклад обладнаний проточно-витяжною вентиляційною системою, яка в зимовий період підігріває повітря та забезпечує комфортне перебування наших пацієнтів в палатах.



"У нас є два потужні генератори, вони мають потужність 150 та 130 кВт, які забезпечують наші потреби максимально. Також у нас є один невеличкий генератор потужністю 10 кВт, який забезпечує безпосередню реанімацію в разі, якщо ці два генератори не будуть здійснювати забезпечення електроенергії. Також ми маємо закуплене дизельне пальне для забезпечення роботи, яке забезпечує нам роботу цілодобово впродовж 5 діб. Я не кажу, що буде забезпечена 100% потреба в електроенергії, яка нам потрібна, але основна – для роботи операційної, реанімації, відділень, роботи кисневої станції, то цього достатньо", — розповіла Іванна Чуба.

У медзакладі дві кисневі станції об’єднані в одну і забезпечують роботу одна одної. Також вони можуть працювати окремо.

"Якщо менша — то вона передбачає 180 л, якщо велика — то 300 л. Для кількості наших пацієнтів цього достатньо. Киснева станція сама себе заповнює, бо це елемент роботи. Мам є декілька елементів в ній, які складаються в одну систему, є там кисневий генератор, оксимати, які закачують повітря і вже йде виділення кисню з повітря, яке затягається з повітря. Тут ми забезпечені. Маємо ще запас рампи, бо кисневі рампи є елементом самої кисневої станції. У разі, якщо якась аварія, або ще щось, тоді кисень постачається з балонів, де йде скраплений кисень", — додала Іванна Чуба.



Comments


bottom of page