top of page

Лікар ЗОКЦНН побував на курсах нейроендоскопії в Італії

Учитися ніколи не пізно, а покращувати свої знання й узагалі потрібно все життя! 21-22 січня 2019 року в Неаполі відбувся базовий практичний курс по нейроендоскопії в межах Hands-on Workshop on Cerebral and Ventricular Neuroendoscopy.

Нейроендоскопія – сучасна техніка лікування пухлин головного мозку, гідроцефалії, кістозних утворень, що надає нові можливості для якісного лікування пацієнтів, а тому радіємо, що лікар ЗОКЦНН став одним із 4 українських представників на курсах.

Організаторами заходу є Міжнародна федерація нейроендоскопії (International Federation of Neuroendoscopy). Загалом курс зібрав 48 учасників з різних країн. Україну ж представили Володимир Смоланка з Ужгорода, Тарас Микитин та Ігор Гоменюк зі Львова та Дмитро Майструк із Вінниці.

Навчання відбулися на базі одного з провідних нейроендоскопічних центрів, що знаходиться саме в Неаполі, а тутешня нейроендоскопічна група спеціалістів відома у всьому світі.


Ігор Гоменюк (ліворуч) та Володимир Смоланка (праворуч)


Лікар Володимир Смоланка розповідає: «Ендоскопічні методи лікування патологій головного та спинного мозку – це найсучасніший тренд у нейрохірургії. Ці методи вже довели свою ефективність та стали золотим стандартом у лікуванні гідроцефалії, арахноїдальних кіст головного мозку, а також деяких пухлин основи черепа, зокрема аденом гіпофізу та краніофарингіом. До нейроендоскопічних методик усе активніше вдаються при видаленні інших пухлин головного мозку й користують їх як основний або ж додатковий метод (так звана ендоскопічна асистенція, коли ендоскоп можна використати для візуалізації зон, які неможливо «побачити» за допомогою операційного мікроскопа). Тому такі знання й навички будуть актуальними для нашого лікувального центру, адже покращать рівень надання послуг. Приємно, що ендоскопічні методики активно впроваджуються у нейрохірургічних відділеннях України».

До слова, складні операції з використанням сучасної ендоскопічної стійки Karl Storz в Ужгороді проводять уже кілька років поспіль і зупинятися на цьому не планують. Ми робимо все для забезпечення найкращих умов своїм пацієнтам.

Алла Марчук

Закарпатський обласний клінічний центр нейрохірургії та неврології

5 переглядів0 коментарів

Comments


bottom of page