top of page

Історія пана Юлія з Берегівщини

Оновлено: 23 лист. 2023 р.

23 вересня 2022



Ця історія пацієнта не про фантастичний порятунок життя. Будемо відвертими: є в рази складніші випадки. Ця історія про те, що пацієнт чи його рідні завжди мають право обирати медзаклад, де хоче лікуватися. І не має значення, їде людина через виклик бригади невідкладної допомоги чи за самозверненням. Часом від вибору медзакладу залежить хід лікування та якість наданих послуг.


76-літній пан Юлій — такий активний та веселий пацієнт, що надовго нам запам’ятався! А приїхав він із Берегівщини — в районну лікарню звернувся з ознаками інсульту. Після КТ в районі стало зрозуміло, що чоловіка можна транспортувати й родина вирішила їхати в Нейроцентр в Ужгороді.

«Знаю, що при інсультах є обмежений час на першу допомогу, але ми в нього все одно не вкладалися, тому поїхали в Ужгород. Було страшно забирати в дорогу, але ми раді, що ризикнули. Ми навіть не попереджали лікарню, що їдемо. Просто прийшли до приймального відділення, до нас одразу спустилася лікарка, зробили обстеження і поклали у відділення», — пригадує донька пацієнта пані Наталія.

Уже за два дні в інсультному блоці пан Юлій так добре почувався й фіґлював, що ми перевели його до звичайної палати.

«Я була приємно здивована ставленням персоналу до пацієнта, — запевняє пані Наталя. — Догляд, оснащення, обстеження, медикаменти — все нам забезпечили безплатно. Батько не нарікав ні на що. У харчуванні він дещо вибагливий і ми приносили домашню їжу двічі на день, але її доводилося забирати — смачний лікарняний сніданок, обід і вечерю він їв із задоволенням».

Зараз пан Юлій повернувся до звичного життя: п’є ранкову каву й переконує близьких, що вже готовий сідати за кермо. А його донька дякує нашій команді:

«Нас лікувала класна й професійна команда. Весь медичний персонал постійно зайнятий, постійно в русі. Ці люди справді на своєму місці. В тому, що все настільки злагоджено працює, величезна заслуга керівництва клінічного центру!»

Пам’ятайте: ми приймаємо пацієнтів не лише по «швидкій», а й за самозверненням. Звідки ви — теж значення не має. Інсульт не терпить зволікань. Навіть якщо ви з Марсу, ми надамо допомогу ❤️‍🩹

93 перегляди0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі

Comments


bottom of page